Den Helder, 18 maart 2024

EOC weer met Traditionele Schepen Beurs in zee

DEN HELDER – Ook dit jaar fungeert EOC Scheepsverzekeringen uit Meppel weer als hoofdsponsor voor de Traditionele Schepen Beurs. De zevende editie van dit internationale nautische evenement wordt van vrijdag 8 november tot en met zondag 10 november gehouden in zowel de Stadshal van Theater de Kampanje als de Museumhaven Willemsoord, beide gesitueerd op het monumentale Willemsoordcomplex te Den Helder. De beurs draagt daarom opnieuw de naam EOC-Traditionele Schepen Beurs.

Het is dit jaar alweer de zevende keer dat de schepenverzekeraar financiële ondersteuning verleent aan dit nautisch evenement. “We zijn verheugd en dankbaar dat we weer tot een goede overeenkomst met de EOC zijn gekomen”, zegt Michiel Tegelberg, voorzitter van de Stichting Traditionele Schepen Beurs. EOC is ook dit jaar met een eigen beursstand op een prominente plek in de Stadshal vertegenwoordigd. “Naast hoofdsponsor EOC“, vervolgt Michiel Tegelberg, “kunnen we rekenen op een aantal andere prominente ondersteunende instanties, waaronder de Gemeente Den Helder. Verder dragen ook Willemsoord BV en De Kampanje hun steentje bij. Dankzij al deze toegezegde steun kunnen we nu al met een gerust hart met de organisatie van de zevende editie van start”.

Verwacht wordt dat het evenement dit jaar groter kan worden opgezet dan in 2023. “We zien onder andere een toenemende belangstelling van de zijde van beroeps- en behoudsorganisaties om tijdens ons evenement hun jaarvergadering te houden. Dit gaat zeker extra bezoekers trekken”, aldus Michiel Tegelberg. “Plan is om bij de komende editie middels een ambachtelijk belevingscentrum ook meer aandacht te besteden aan oude ambachten, onderhoud, restauratie en reparatie. Verder zullen in de vorm van lezingen actuele zaken als preventie, veiligheid, financiering en duurzaamheid aan de orde komen”.

De EOC-Traditionele Schepen Beurs wordt georganiseerd door Michiel Tegelberg, André Zijlmans, Paul Schaap en Kim van der Munnik. Stephan Kraan organiseert en presenteert ook dit jaar weer in de kleine theaterzaal van De Kampanje het lezingen- en discussieprogramma “Voor de mast”. Pascal Riksman van Pride at Work neemt, zoals altijd, de productie en standbouw voor zijn rekening.

persbericht18-3-24
Met een ferme handdruk bezegelen Ferdy Hoekman (rechts) namens de EOC en
beursorganisator Michiel Tegelberg de nieuw gesloten sponsorovereenkomst. (Foto:Paul Schaap)