Komt het zien!
Openingstijden voor 2024 :

vrijdag 8 november van 12.00 - 18.00 uur
zaterdag 9 november van 10.00 - 17.00 uur
zondag 10 november van 10.00 - 17.00 uur

TSB floorplan-buiten-2024

Voor de bezoeker
Verwonder je over de maritieme geschiedenis van Nederland op een uitgelezen plek als de Traditionele Schepen Beurs in Den Helder. Leer meer over de verschillende soorten schepen die behouden zijn gebleven, door eeuwen varen en weer en wind heen. En stap aan boord van deze geweldige schepen, tijdens het weekend zelf, of tijdens een geweldige reis. Op de beurs kunt u inspiratie op doen over de verschillende schepen waarop jij nog steeds mee kunt op avontuur.

De Traditionele Schepen Beurs zal gehouden worden op het oude marine complex Willemsoord. In de stadshal van de Kampanje zal een binnen beurs gehouden worden. Rond het gebouw zal er op vele plaatsen iets te zien en te doen zijn. In de Medemblikker loods (naast het beursgebouw) kunt u verschillende manier van hout bewerking bezichtigen, de verschillende havens zullen vol liggen met traditionele schepen, groot en klein. Verschillende schepen zullen open zijn voor publiek en hier zult u een mooi kijkje kunnen nemen in het leven aan boord.

In het beursgebouw kunt u ook inspiratie opdoen voor een reis aan boord van een schip. Denk aan een mooie reis rond de Waddeneilanden, of een avontuur naar het buitenland aan boord van een Nederlands zeilschip. Wilt u naar de zon of naar het ijs, naar de Kaapverdische Eilanden, de Kanaal Eilanden, de Deense Eilanden, de verlaten eilanden langs de Schotse kust of de schiereilanden van Antarctica?

Uw toegangsbewijs tot de beurs zal ook gelden als toegangsbewijs tot het Reddingmuseum en het Marinemuseum, beide op loopafstand van de beurshal.

Voor de deelnemer die bezoekt
De Traditionele Schepen Beurs wordt georganiseerd voor en door scheepseigenaren die meer mensen willen betrekken bij ons erfgoed. Die verder willen met hun onderneming en meer willen leren over het behoud van hun schip. Wat de beurs u te bieden heeft is een platform om uw goederen, diensten dan wel kennis ten toon te stellen. Het geeft u verder de mogelijkheid wellicht uw eigen kennis of die van uw werknemers of vrijwilligers te vergroten.

Tijdens de beurs kunt u deelnemen aan verschillende workshops die u meer kunnen leren over regelgeving, het vinden en behouden van klanten, het bouwen van een houten bootje of het slaan van touw.

Daarnaast hopen wij dat u op de beurs al uw contacten weer even kunt bijspijkeren, de benodigde onderhoudsmiddelen wellicht aanschaffen voor de winter en uw eigen waar goed ten toon kunt stellen.

Beursindeling
De EOC РTraditionele Schepen Beurs zal in 2024 plaats vinden in de Stadshal van de Kampanje.