Varion Vaarplezier

VARION vaarplezier is een initiatief van de oorspronkelijke eigenaars van Dijkstra

Watersport in Sneek. Nadat dit gerenommeerde bedrijf onder de laatste eigenaar ten onder ging, vonden wij het jammer dat daarmee tevens menige door ons indertijd zelf ontwikkelde watersportproducten buiten beeld kwamen.
Zo waren wij in 1992 de bedenkers van het allereerste klassiek ogende scheepstouw dat gemaakt wordt van moderne garens, zoals dit al langer in de moderne jachttuigerij werd toegepast.
Ook brengen wij als enigen de klassieke compacte touwkous in rvs weer op de markt en zijn wij tevens de enige leverancier van echt katoenen zeilschoot wereldwijd!

Daarnaast vervaardigen wij fraaie, oerdegelijke handgeknoopte touwfenders en een aantal gedraaide houten producten voor de traditionele vaart als mastwortels, mastperen, z.g. kersenpitten, vaarboom- en vlaggenstokknoppen.
Ook produceren wij roertonnetjes, vlaggenstokuithouders en schildpadblokken uit messing/brons.
Voor de open zeilklassen fabriceren we de door ons ontworpen VARION fokroller en het VARION reefsysteem.
Deze fokroller kan zowel boven- als onderdeks worden toegepast en gezien het aantal van meer dan 650 verkochte exemplaren is dit ons “vlaggenschip”.
Voor bezitters van bootjes aan huis zijn er hardrubberen steigerrollen in ons assortiment.
Met enige regelmaat voegen wij nieuwe items aan ons assortiment toe.

Naast  bovenstaand programma varen wij ’s zomers met opstappers, waaronder vaak gasten van onze exclusieve B & B accomodatie over de Friese wateren in onze klassieke eikenhouten Van der Meulen zeilschouw, welke plaats biedt aan 5 volwassenen.
Voor slechts € 80,00 (alles inbegrepen) is het 3,5 uur genieten van de natuur, het zeilen, de hapjes en drankjes plus de verhalen van de schipper.
Voor alle informatie: ga naar www.varionvaarplezier.nl