Tecla

De zeilende haringlogger Tecla is in 1915 als Katwijk 143 van stapel gelopen. Het 38 meter lange vaartuig is één van de mooiste nog varende haringloggers en wordt al een groot aantal jaren als zeilend passagiers- / expeditieschip ingezet.

De Tecla vaart al sinds 1989 met gasten door Europa. Sinds 2006 is de familie Bouwman-Sluik eigenaar van het schip en hebben zij het vaargebied van de Tecla vergroot naar wereldwijd. Na een reis naar de Canarische Eilanden in 2006, ging de reis in 2009 over de Atlantische Oceaan en in 2012 ging de Tecla voor 1,5 jaar op wereldreis.

Het schip heeft een robuust karakter. Een echt zeilschip, waar alles op de hand bediend wordt en waar de gasten samen met de crew het schip varen.

Tijdens de beurs worden presentaties gegeven over de reizen die zij in 2019 zal maken naar IJsland en Groenland en nog verder naar het Noorden. 2019 heeft weer een grote reis voor de Tecla in het verschiet, tijdens de beurs vertelt de crew u hier graag meer over! Tijdens de presentaties op het vakantie plein komt u meer te weten over het varen, de expedities, de wandeltochten en de geweldige natuur die u onderweg tegen komt.

De Tecla biedt 12 slaapplaatsen. De hutten zijn allemaal 2 persoons stapelbedden. De hut heeft een kast, een fontein en beddengoed wordt geleverd. Iedere hut heeft een eigen douche en toilette, met toegang vanuit de hut.