SummerLabb

In 2018 zal de EOC-Traditionele Schepen Beurs voor het eerst samen gaan werken met SummerLabb, een duurzaamheidsplatform dat zich inzet om bedrijfsleven, wetenschap en gebruiker samen te brengen.

Tijdens de Schepenbeurs in november zal SummerLabb aanwezig zijn op de beursvloer en willen zij u graag kennis laten maken met verschillende duurzame projecten. Zij zullen de deelnemers aan de de beurs betrekken bij een Quiz die ze samen met u als bezoeker af zullen nemen.

Daarnaast willen ze u graag voorstellen aan de Burgemeester van Jouw Noordzee.

Mariken Betsema is op 6 september j.l. verkozen tot burgemeester van Jouw Noordzee.

Er vinden allerlei veranderingen plaats op de Noordzee, maar deze zijn niet altijd bekend. Met de Burgemeester van Jouw Noordzee willen SummerLabb en ECN part of TNO de Noordzee en alles wat daar gebeurt – van visserij tot het winnen van windenergie – naar het brede publiek brengen.

Lees meer in het artikel op http://burgemeestervanjouwnoordzee.nl 

SummerLabb, een initiatief van Jan Douwe Kroeske, brengt duurzaamheid en innovatie naar een breed publiek. 

 SummerLabb kent verschillende producties, zoals 

–       SummerLabb Live op festivals en evenementen
–       Inhoudelijke SummerLabb Cafés
–       SummerLabb EnergieQuiz
–       Hiernaast is SummerLabb 24/7 aanwezig via haar eigen platform www.summerlabb.nl.

 SummerLabb bestaat inmiddels 10 jaar en werkt nauw samen met partners vanuit het bedrijfsleven, kennisinstellingen, overheden, multinationals en start-ups.

Het ontstaan
In 2008 vroeg de wetenschap Jan Douwe Kroeske, bekend van o.a. televisieprogramma’s Jules Unlimited en 12 Steden 13 Ongelukken, hoe zij wetenschap, innovatie en duurzaamheid op een laagdrempelige manier konden overbrengen naar een groot publiek. Zijn visie hierop was om daadwerkelijk naar dit publiek toe te gaan.

Anno 2018
Om het publiek daadwerkelijk persoonlijk te betrekken binnen de diverse thema’s, reist SummerLabb Live met een duurzaam paviljoen langs verschillende grote publieksevenementen. In dit paviljoen vertellen de partners van SummerLabb over hun visie op de toekomst. Dit doen zij middels mooie voorbeelden uit de praktijk, bestaande producten en interactieve opstellingen.

De afgelopen jaren hebben wij op diverse events duizenden mensen bereikt. Afgelopen zomer vertelden we bijvoorbeeld het verhaal ‘The Green Line to the Future’ aan het publiek van Sail Den Helder en begin september stonden we op de Wereldhavendagen, met het thema “Mens en Energie”. Naast het bereiken van publiek zijn er al diverse samenwerkingen en uitwisselingen ontstaan tussen de partners van SummerLabb.