Stortemelk

Beschrijving

Het schip is genoemd naar het onstuimige water tussen de eilanden Vlieland en Terschelling. Bij harde wind zien de schuimkoppen op de golven er uit als schuimende melk.

Na 32 jaar trouwe dienst als vissersschip werd de Stortemelk in 1993 omgebouwd als zeilschip.De slanke lijnen en effectieve tuigage zorgen bij de Stortemelk voor een sportief zeilgedrag. Benedendeks vindt u een zeer luxe uitgevoerd interieur met o.a. 9 hutten, 2 douches en 3 toiletten. De enthousiaste en ervaren bemanning neemt u graag mee op een ontdekkingsreis langs de talrijke eilanden en steile kusten van de Oostzee. Avontuur en zeilplezier staan centraal tijdens het varen.

U kunt tijdens de EOC-Traditionele Schepen Beurs aan boord van de Stortemelk blijven slapen voor slechts €35 per persoon per nacht.

In de winter van 2015/2016 werd de Stortemelk grondig verbouwd. De sanitaire voorzieningen zijn compleet vernieuwd en er zijn 3 grote hutten voor 2 personen gerealiseerd. De zeilschoener heeft nu 3 grote hutten voor 2 personen, 3 hutten voor 2 tot 3 personen en 3 hutten voor 3 personen.

Lengte 39,90 m, Breedte 6,5 m, Diepgang 2,90 m, Masthoogte 30m, Zeilopp 400 m2, Motor Iveco 320 PK, Meerdaagse tochten t/m 22 personen, Dagtochten t/m 45 personen
Meer info op www.stortemelk.com