SHZH

Sinds 1985 verzorgt de Schipperscoöperatie Historische Zeilvaart Harlingen (SHZH) zeilreizen over Wad en IJsselmeer,  op grote zeilschepen.

Thuishaven en vaargebied

Met Harlingen als thuishaven hebben de schepen een prachtige uitvalsbasis voor hun vaargebied.

Zodra u de haven van Harlingen verlaat bevindt u zich in het mooiste natuurgebied van West-Europa, de Waddenzee. Een weekend naar Terschelling, Vlieland of Texel of een dagje zeilen en droogvallen op een zandbank. Bij langere tochten is het Oostwad met Ameland en Schiermonnikoog ook een mogelijkheid.

Nog geen uurtje varen vanuit Harlingen naar de sluizen van Kornwerderzand en het ruime IJsselmeer biedt zich aan, met mooie oude Zuiderzeestadjes, zoals Enkhuizen, Medemblik of Stavoren.

 

Persoonlijke benadering

Doordat al onze schippers lid zijn van de coöperatie zijn ze nauw betrokken bij de organisatie, de schepen en, niet in de laatste plaats, de gasten die wij aan boord verwelkomen. Deze persoonlijke benadering in combinatie met de korte communicatielijnen tussen schippers, gasten en kantoormedewerkers vormen de basis van onze unieke werkwijze.

 

Uw eigen koers

Aan boord ervaart u de gastvrijheid van de schippers en de liefde voor het schip en het zeilen en datgene wat hun ooit naar zee riep.

In samenspraak met de schipper, onlosmakelijk verbonden met het getij en het weer, bepaalt u uw route en kiest u uw eindbestemming.

De Ideaal

De maatkast Ideaal is één van de schepen uit de SHZH-vloot.

De eigenaar en schipper, ArieJan Koeman, vaart al van jongs af en kent het Wad, het IJsselmeer en zijn schip als geen betere.

Hij kan u precies vertellen hoe een vakantie aan boord er uit kan zien, hoe het is om te zwerven langs oude Zuiderzeehavens en over het Wad en wat een bijzondere ervaring het is om droog te liggen op een zandbank in de Waddenzee.

 

Voor iedereen een reis

Voor elk wat wils, voor iedereen een reis, alleen of met uw familie/vrienden, school of bedrijf, van jong tot oud, een feestje of een werkweek, een bedrijfsuitstapje of een training, op basis van zelfverzorging of met catering,

 

In 2018 is weer een uitgebreid dagtochten en meerdaags programma voor de individuele reizigers.

Daarnaast bieden wij kant en klare arrangementen voor bedrijven,  met of zonder overnachtingen aan boord.

 

Ons doel is “ voor iedereen een reis”  .

Leg uw vraag bij ons neer en wij maken rondom uw wensen een voorstel en offerte voor een prachtige zeilreis en verblijf aan boord van onze mooie schepen.

Aan boord van de Ideaal kunt u een infomatiemap ontvangen over onze reizen en arrangementen.

Deze informatie vindt u ook op onze website www.historischezeilvaart.nl

Onze medewerksters op kantoor zijn altijd bereikbaar, ook ’s avonds en in de weekenden op telefoonnummer 0517-413242.

 

Tot ziens aan boord!