School At Sea

YOU SAIL YOU LEARN
Je horizon verbreden. Dat is wat je aan boord van School at Sea letterlijk doet. Je zeilt in zes maanden naar de Caraïben en weer terug. En leert daardoor je talenten en leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen. En dat terwijl je je schoolwerk van de bovenbouw havo/vwo gewoon bijhoudt.

School at Sea koppelt schoolkennis aan ervaringen, tijdens excursies en aan boord. Daarmee dagen wij je uit om samen te werken en anderen te inspireren, vanuit creativiteit en verantwoordelijkheid. Dat is School at Sea. You sail. You learn.

Wijsgeer Confucius zei: “Vertel het me en ik vergeet het. Laat het me zien en ik herinner me het. Laat het me doen en ik begrijp het.”

Op dit principe is School at Sea gebaseerd, Wij geloven dat jongeren, door theorie te koppelen aan praktijkervaring, beter in staat zijn deze theoretische kennis te doorgronden en daardoor te onthouden.

Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid
School at Sea gelooft dat jongeren tot veel meer in staat zijn dan ze soms zelf denken. Dat stimuleren we door ze uit te dagen om zelfstandig te denken en te handelen. Dit is een proces dat we in etappes uitrollen.

Als we de tocht beginnen zullen de leerlingen nog niet zover zijn dat ze zelfstandig het schip kunnen besturen. En ook de eerste expedities hebben wij voor ze uitgestippeld. Maar naarmate de reis vordert zullen de leerlingen steeds meer verantwoordelijkheden krijgen. Met de scheepsovernames vervullen ze èchte scheepsfuncties. Ze besturen dan zelf het schip. Bij deze scheepsovernames leren de leerlingen dat je de klus alleen klaart door samen te werken. Iedereen is nodig, en iedereen is even belangrijk.
Tijdens de expedities maken de jongeren zelf een plan, en bedenken ze zelf wat de groep nodig heeft aan materiaal, budget en proviand.

Tijdens de Beurs zijn wij aanwezig om meer te vertellen over wat wij doen met het schip om de kinderen te laten leren. We zijn op zoek naar jongeren voor de volgende jaren. Maar wij zijn ook opzoek naar mensen die het project willen ondersteunen. Voor meer informatie www.schoolatsea.com