School at Sea

www.schoolatsea.com

School at Sea is een schoolprogramma voor getalenteerde en gemotiveerde leerlingen uit de bovenbouw klassen van middelbare school. School at Sea vormt leiders die, vanuit creativiteit en verantwoordelijkheid, samenwerking creëren en anderen inspireren.

Op 27 oktober 2017 is de zevende lichting vertrokken met het Tall Ship Thalassa vanuit IJmuiden op weg naar de Cariben. Onder begeleiding van onze gekwalificeerde stuurmannen leren de 35 leerlingen aan boord zelf het schip te varen. Zij maken hun schoolwerk van de vierde klas Havo, vierde en vijfde klas VWO aan boord tijdens dit half jaar durende project. Vijf eerste graads docenten zorgen voor begeleiding, planning en toetsing.

Tijdens dit half jaar komen zij in Tenerife – Kaap Verdien – Dominica – Curaçao – Panama – Costa Rica – Cuba – Bermuda – en op de Azoren.  Deze bestemmingen zorgen voor goede mogelijkheden om expedities, veldonderzoeken en uitwisselingen te realiseren.

Op 21 april 2018 zijn ze weer terug in Amsterdam. Meerdere leerlingen kiezen voor een maritieme opleiding na hun middelbare school, de interesse is gewekt en de liefde voor het varen is geboren.

Op de beurs willen wij u graag meer vertellen over wat wij doen, wat de mogelijkheden zijn. Ook zullen er verschillende oud leerlingen op de beurs aanwezig zijn om hun verhaal te vertellen!