Port of Den Helder

Port of Den Helder ontwikkelt de haven van Den Helder tot dé pitstophaven aan de Noordzee met betrekking tot logistieke dienstverlening, onderhoud en bevoorrading voor offshore activiteiten. Op deze manier helpt Port of Den Helder de duurzame economische ontwikkeling van de regio te stimuleren. Zowel nationaal als internationaal levert de haven aan circa 95% van alle platformen in het Nederlandse deel van de Noordzee. Daarnaast bedient de haven vanuit Den Helder ook Engelse platformen.

Port of Den Helder is al meer dan 40 jaar lang dé operations- en maintenance hub bij uitstek, dankzij haarkwalitatief hoogstaande en vooral snelle dienst- verlening (snelle omkeertijden, gunstige ligging, kortere vaartijd). Haar logistieke infrastructuur (met een eigen vliegveld en uitstekende verbindingen met het achterland) en technische voorzieningen maken het een thuisbasis voor een groeiend aantal offshore-gerelateerde (watergebonden) ondernemingen. De zeer gunstige geografische ligging biedt ongekend veel mogelijkheden. Door de veelzijdigheid aan civiele en maritieme ondernemingen biedt de locatie meer dan alleen bedrijvigheid.

Port of Den Helder is bovendien de trotse vestigingsplaats van de Koninklijke Marine en een visafslag. Ook kennisinstituten, onderzoeksinstellingen en onderwijs hebben hun weg naar Den Helder gevonden, waarmee de kustplaats naast al haar kwaliteiten ook nog eens dé kennis- en service-hub aan zee is.