Piet Blaauw

Masten van hout of staal

Zwaarden

Rondhouten

Vanaf 1986 heeft Scheepstimmerbedrijf Piet Blaauw op en in schepen getimmerd en verbouwd. Zowel voor klippers en tjalken (chartervaart) als voor wedstrijdskûtsjes (SKS en IFKS) werden masten, gieken, zwaarden en/of roeren geleverd. Voor de chartervaart worden de gieken en mast volgens de normen van het Register Holland/Scheepvaartinspectie (RH/SI) gemaakt.

Omdat er steeds meer vraag naar stalen masten zijn hebben wij ons ook hierin gespecialiseerd en maken deze masten het liefst naar houten model,dus met ringenbeslag in de top en ingenomen onder de hommer.

Maar ook het betimmeren van scheepsruimen behoort tot de vele mogelijkheden. Zo werd onder meer de roef van het Súdwesthoeke-skûtsje in originele staat betimmerd.

Buiten het houtwerk kunnen we ook complete tuigages afleveren, bij voorbeeld in samenwerking met aanverwante bedrijven..

Kortom, van vingerling tot scheerhout wordt alles met aandacht voor het hout voor uw platbodem op maat gemaakt. Ieder product is een stuk zuiver handwerk en met veel liefde voor details gemaakt.

Scheepsbetimmeringen

Refit van schepen

Tegenwoordig kunnen we ook uw hele schip in een nieuw jasje steken. Door eerst eventueel laswerk te verrichten en het schip te laten stralen. Daarna pakken we de binnenkant onder handen met eventueel een mooie nieuwe betimmering. Zo wordt uw scheepje bij ons weer als nieuw.

Handgemaakte keukens

Naast het scheepstimmerwerk is ook de vaste wal ons werkterrein. Met oog voor detail en authenticiteit maakt het bedrijf keukens die naar uw specifieke wensen worden gemaakt. Uit 100% massieve en natuurlijke materialen worden de keukens op ambachtelijke wijze gemaakt. Een keuken op maat staat bij ons garant voor kwaliteit en duurzaamheid. Maar ook voor ander interieur- en onderhoudswerk bent u bij ons aan het juiste adres.

Kooyweg 26

8715 EP Stavoren

0514682194

0653474418

info@pietblaauw.nl

www.pietblaauw.nl