Nationaal Reddingmuseum

Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers

Beukende golven, gestrande schepen en uitrukkende reddingboten. Beleef het mee in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers.

Het Reddingmuseum vertelt het verhaal van het Nederlandse reddingwezen. Van vroeger en van nu.

Er is van alles te vinden wat met water en ‘overleven’ te maken heeft. In het museum staan o.a. de motorreddingboot Twenthe, motorstrandreddingboot Ubbo en roeireddingboot nr.15.

Ook is er aandacht voor de reddingmaatschappij, redders, bijzondere reddingacties, scheepsrampen, reddingsbrigades, search en rescue-diensten van de Marine en Luchtmacht, de Kustwacht, veiligheid op het water, scheepscommunicatie, navigatie, het weer, bebakening en divers reddingmaterieel.

Vaartochten en rondleidingen tijdens de Traditionele Schepenbeurs

Ook dit jaar is het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers geopend tijdens de EOC Traditionele Schepen Beurs. Daarnaast worden extra activiteiten aangeboden voor de bezoekers van de beurs. Kaartjes voor onderstaande vaartochten kunnen gekocht worden aan de balie van het Nationaal Reddingmuseum.

De kosten voor de vaartocht door de haven met de Johan de Witt bedragen € 3,50 p.p. Vrijdag vanaf 13.00 uur ieder half uur en zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur ieder half uur. (max 12 personen per tocht).

Wij willen met de Tjerck Hiddes op vrijdag twee tochten maken om 13.00 uur en om 15.00 uur,

Zaterdag drie afvaarten vanaf 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur

Zondag drie afvaarten vanaf 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur.

De kosten voor de tochten met de Tjerck Hiddes bedragen € 10,- p.p. (minimaal 8 personen, maximaal 12 personen per tocht)