Lanasta

SCHEEPSHISTORIE is een periodieke uitgave waarin de Nederlandse maritieme geschiedenis wordt beschreven aan de hand van unieke, veelal eigentijdse scheepsmodellen, die behoren tot de topstukken van de collecties van de Maritieme Museums in Nederland of daarbuiten. Dit unieke concept is ontstaan uit de behoefte van de museumbezoekers voor uitgebreider informatie over het schip, het model, of de gebeurtenissen waardoor het schip of scheepstype bekendheid heeft gekregen. De bij de tentoongestelde scheepsmodellen geleverde informatie is doorgaans beperkt van omvang, o.a. veroorzaakt door gebrek aan ruimte en middelen bij de betrokken museums.

Scheepshistorie verschijnt tweemaal per jaar. De boeken zijn uitvoerig geïllustreerd en volledig in kleur gedrukt, en omvatten vanaf nummer 11 standaard ruim 128 pagina’s. De boeken zijn bij de participerende museums en alle goede  boekhandels te koop en natuurlijk op de website van Scheepshistorie. 

www.scheepshistorie.nl

SCHEEPSHISTORIE is voor iedereen met belangstelling voor maritieme zaken, cultuurhistorie, en de geschiedenis van Nederlandse scheepvaart in de breedste zin van het woord.

Alle verhalen in SCHEEPSHISTORIE worden geschreven door museum conservators, historici, restaurateurs, en deskundigen op het gebied van kunsthistorie of eigentijdse scheepsbouw; allen vakmensen uit het beroepsveld van de maritieme geschiedkunde en de museums. Hun medewerking is daarmee een garantie voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van de inhoudelijke informatie.

Scheepshistorie 1 t/m 10:

Formaat: 21×27,5 cm | 64 – 88 pagina’s  | geheel in kleur | genaaid gebrocheerd | prijs: € 18,95

Vanaf Scheepshistorie 11:

Formaat: 21×27,5 cm | 128 pagina’s  | geheel in kleur | genaaid gebrocheerd | prijs: € 23,95

Om u in de gelegenheid te stellen bij het verschijnen van het volgende nummer Scheepshistorie direct thuis te ontvangen, kunt u deze bon, na invulling van uw naam en adres, insturen.

U ontvangt dan het volgende nummer, samen met een factuur direct na verschijnen per post bij u thuis.

Het is geen abonnement, dus wenst u het nieuwe nummer niet te behouden, dan mag u het onbeschadigde boek binnen zeven dagen, samen met de onbetaalde factuur aan de uitgever terugsturen. U hoeft dan niets te betalen en wordt deze service beëindigd.