Excelsior

Stichting de Wilde Vaart – Schepen

Stichting De Wilde Vaart heeft de beschikking over de Hasselter Aak “Excelsior”, waarop steeds enkele jongeren tijdelijk verblijven als bemanning tijdens het leertraject. De Excelsior zal tijdens de beurs afgemeerd liggen in de haven van Willemsoord. Daarnaast is er het Groninger Bolschip “Aaltje”, een mooi en fijn historisch zeilschip waarmee wordt gezeild en waaraan wordt gewerkt door deelnemers. Voor de eerste zeillessen is er een TOP, een kleine zeilboot geschikt om met twee of drie personen op klein water te varen.

De Excelsior wordt ingezet voor leren werken aan het onderhoud van een schip, leren zeilen en motorvaren met een groter zeilschip, gezamenlijke dagtochten of meerdaagse tochten, soms voor instructie of gesprekken. Daarbij kunnen steeds enkele jongeren een periode tijdelijk op het schip verblijven als ‘bemanning’. Dit is iets anders dan wonen, de jongeren hebben elders een woonadres en kunnen zich niet op het schip inschrijven of er langdurig verblijven.

Op de beurs zoeken we contact met diverse (nautische) organisaties om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen en willen wij bekendheid geven aan ons project bij een groter publiek.

Tot ziens op de beurs!