DUURZAAMHEID EN INNOVATIE OP 3E EOC-TRADITIONELE SCHEPENBEURS

PERSBERICHT

 

DUURZAAMHEID EN INNOVATIE OP 3E EOC-TRADITIONELE SCHEPENBEURS

 

DEN HELDER

De derde editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs wordt dit jaar van 9 t/m 11 november gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex, in het stadshart van Den Helder. Deze beurseditie staat in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

 

De voorbereidingen voor de derde editie van dit succesvolle nautische evenement zijn in volle gang. Volgens beursmanager Jet Sluik zit er een groei in het aantal deelnemers en worden er dit jaar meer bezoekers verwacht ten opzichte van de eerste twee edities. Ook staat de beurs dit jaar in het teken van duurzaamheid en innovatie. “In 2017 waren op de beurs al enkele deelnemers aanwezig die in duurzame producten handelden of hier adviezen over gaven,” aldus de beursmanager.

 

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt, zowel online als offline. Jet Sluik over de deelname van SummerLabb: “We willen graag een groter platform creëren door samen te werken met SummerLabb.” Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie. We kijken uit naar de samenwerking.”

 

“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” vervolgt Jet Sluik. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Maar er is meer mogelijk en dit willen we graag aan ons publiek tonen. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

 

Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.