Botterbehoud

Botterbehoud op de Klassieke Schepenbeurs

Na circa 20 jaar zeer toegewijd de VBB-stand bemand te hebben tijdens de verschillende beurzen en botterdagen hebben Willem en Geke Bakker hun activiteiten  over gedragen aan een nieuw team van de vereniging  Botterbehoud.

Het nieuwe team bestaat uit Karel Helder, Aalt van den Hul, Hans van Wijk en Marga van de Leur. Ze zullen het beleid van Botterbehoud op bovengenoemde activiteiten uitdragen.

De vereniging Botterbehoud is een landelijke Behoudsorganisatie waarvan plm. 120 leden die een botter, aak, blazer, schouw, staverse jol hebben die op de oude Zuiderzee zeilend gevist hebben. Daarnaast zijn plm. 600 donateurs aangesloten bij de vereniging Botterbehoud.

Begin dit jaar op BOOT Holland  was het prachtige nieuwe spandoek van de VBB een echte blikvanger. Een greep uit de items die vanuit de stand verkocht worden vindt u hieronder:

Mannilatouw: 6,8,10,12,14,16,18 en 20 mm

Gekookte lijnolie: 1, 2,5,5,10 en 20 liter

Zweedse houtteer: 1, 2,5,5,10 en 20 ltr

Dekkledensmeer

Harpuis

Wimpels

Handgemaakte tassen

Eiken Tapasplanken

Emmers, met de hand gemaakt van zeildoek

Essenhouten broodplanken

Naast de informatie over hoe/wat waar van de vereniging Botterbehoud is er dus ook veel op de Botterbehoudstand te koop. Voor prijzen en/of voor grote partijen kunt u met ons contact opnemen. In Zwartsluis en Makkum hebben we een voorraad liggen.

We zijn bereikbaar op: Marga van der Leur 0614132011, Karel Helder 0653503740